Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новата коалиция ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха оставката на Росен Желязков

Политика

Новата коалиция ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха оставката на Росен Желязков

Новата коалиция ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха оставката на Росен Желязков - Tribune.bg
Снимка:

Новата коалиция в лицето на ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН гласуваха „за“ оставката на председателят Росен Желязков.

ПП-ДБ се присъединиха, като се аргументираха, че искат оставката на Росен Желязков, заради тази на шефа на НЗОК.

Асен Василев и Кирил Петков заявиха, че искат оставката на Росен Желязков заради гласуваната от депутатите оставка на шефа на НЗОК, който по-рано я беше подал, а по време на дебатите я оттегли.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС предупреди ПП-ДБ, че постоянно настъпват мотиката и всеки път се удрят по главата и припомни, че именно ГЕРБ-СДС са останали единствената партия, която говори още с тях.

Атанас Атанасов пък похвали Росен Желязков, че един порядъчен човек и той дълбоко го уважава. В мотивите си депутатът от ПП-ДБ също заяви, че причината е оставката на шефа на НЗОК.  

Станислав Балабанов от ИТН беше рязък в своето изказване, като заяви, че „същите лицемерчета, които 9 месеца управляваха с ГЕРБ и ДПС, пиха мазно турско кафе в скута на Делян Пеевски, пълзяха по корем пред кабинета на Бойко Борисов, сякаш разгъват пожарен шланг“.  

Борисов: Ние се отървахме от ПП. Честито на новата коалиция ПП–ДБ, Възраждане, БСП и ИТН

„Искате му оставката, за да се направите на опозиция, след като не успяхте да се направите на управляващи. ПП са Иво Мирчев, който се търкаляше в пясъка на Росенец, за да седне в скута на Доган, Христо Иванов – син на майка си, приятелка на Доган и заявяваше, че ще прави кордон между ДПС и властта, а после седна в скута на Делян Пеевски, за да пие мазно турско кафе. ПП-ДБ са Даниел Лорер, който каза, че Пеевски се е променил за доброто на страната, а сега си къса ризата и обяснява, че ДПС не трябва да управлява, за да си вдигне цената, както с имота си на „Чаталджа“.  

ПП-ДБ са Атанас Атанасов, комунистически юрист, който щеше да се разплаче, защото се молеше при Бойко Борисов да си го прибере обратно във властта. Бойко Рашков – чадърът на контрабандата, който бие с чадъри, защитавайки приятелите си контрабандисти, с десетки тоалетни в дома си, но се изпусна баш в Народното събрание. Асен Василев и Кирил Петков, братята Мормареви на „Промяната“ с 20 млрд. лв. дълг за държавата, корумпирана шефка на „Митниците“. Асен Василев – демократично осъден в САЩ и преследват със съдебен лист“, заяви Балабанов.

Той припомни култови реплики от речника на Кирил Петков като: куролация, мумурандум, алангро, докато мечтае България да стане сицилиевата долина. „Кирил Петков – Просто Киро. Затова днес в този интересен ден за българската

Куролация, мумурандум, алангро, докато мечтаеше да стане сицилиевата долина кирил петков – прпосто киро. Затова днес в този интересен ден за бъл демокрацията и тези избореинете искат оставката на желязков ние заявяваме, че ние ще гласуваме правилно, по съвест, осъзнато и отговорно и ще гласуваме „за“ защото сме ние сме опозицията, не вие. Този парламент започна като фарс и завършва като фарс. Сега ще ви оставим да потънете още повече в този фарс.

„По презумция би трябвало да се говори дефанзивно, няма да навеждам доводи към мотивите нито политически такива. Един велик афорист беше казал: Понякога трябва да замъл„иш за да бъдеш чут“, заяви Росен Желязков преди да бъде гласувана оставката му.

Той припомни, че всички в залата са хора, пратени от други хора, за да работят за други хора. „Като хора ние имаме нашите страсти, но ние като народни представители трябва да имаме отговорност, честност и почтеност, но и качество което губим – човечност“, заяви още Желязков.  

„Благодаря за доверието и за недоверието, защото са огледала за самооценка. Искам да се извиня за действия или бездействия, с които съм ви засегнал вас като хора, специално на администрацията, която не в театър, но зад кулисите на НС върши огромна и същинска работа и всички разчитаме на нейния професионализъм. За мен беше чест да бъда председател на 49-то Народно събрание“, каза още Росен Желязков.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети